Úvodní slovo starostky

Pokud jste neměli možnost se zúčastnit prvního zasedání zastupitelstva MČ Praha 10, na kterém byla zvolena starostkou předsedkyně hnutí ANO v Praze Radmila Kleslová, zveřejňujeme zde doslovný přepis proslovu.

 

Vážené zastupitelky, vážení zastupitelé, vážení hosté, občané Prahy 10,

moc děkuji za Vaše hlasy. A děkuji i těm, kteří mne nevolili. Chci totiž na tomto místě slíbit, že budu starostkou všech občanů Prahy 10, nejen příznivců této koalice.

Mým týmem bude nejen rada městské části, ale doufám, že do něj budou patřit všichni zastupitelé i občané.

Mám totiž za to, že pro blaho občanů bychom měli pracovat všichni - jak koalice, tak opozice. Proto jsme byli nakonec zvoleni. Doufám tedy, že se místo šarvátek a osobního napadání na radnici, budeme věnovat hlavně naší městské části a našim obyvatelům.

Považuji také za čest, že budu stát v čele Prahy 10, která má skvělé rodiče a ti mají skvělé děti, pro které jsme jako městská část pořádali řadu skvělých akcí. Považuji také za čest, že zde máme skvělé a aktivní seniory, se kterými jsem v častém kontaktu. Na tomto místě můžu slíbit, že těch akcí s dětmi a seniory neubude. Právě naopak, budeme se starat o ty nejpotřebnější, o mladé rodiny s dětmi, o mládež a seniory.

Chceme otevřenou, transparentní, efektivní a šetrnou radnici. Proto také v žádném případě nebudu pokračovat v projektu nové radnice na Hagiboru.
Vyhodnotíme též ekonomickou výhodnost rámcové smlouvy na stavební zakázky, udržíme nezadlužený rozpočet a do rozhodování o něm zapojíme i širokou veřejnost. Stejně tak budeme pokračovat v transparentním prodeji majetku formou elektronických aukcí a veřejného losování, zachováme lokalitu Trojmezí jako veřejně přístupného parku a zpřístupníme veřejnosti Vilu Karla Čapka a Emila Kolbena.

Ještě jednou moc děkuji za vaše hlasy, je to obrovská výzva a odpovědnost.

  

 

JUDr. Radmila Kleslová - starostka MČ Praha 10

 

3. 12. 2014