Přání do roku 2022

Přání spoluobčanům naší městské části

Milí spoluobčané,

 

stojíme na prahu nového roku, do kterého Vám přeji štěstí, zdraví a hlavně návrat života nás všech do normálních kolejí.

 

Upřímně si také přeji, aby vládnoucí koalice pracovala ve prospěch rozvoje naší městské části. Bohužel hned na začátku roku musím upozornit na hrozbu, že Praha 10 může přijít o Barču!

Ano, radnice, v čele se starostkou Chmelovou, jedná o odejmutí Kulturního domu Barikádníků, který má přejít do správy hlavního města Prahy.

 

Umíte si představit, že by se Praha 6 vzdala svého kulturního centra U Kaštanu, Praha 9 by odevzdala GONG, nebo Praha 8 KD Ládví?

Dům Barikádníků postavili svépomocí účastníci pražského povstání z Prahy 10 v letech 1945- 46 a už generace slouží nám všem.

V době, kdy např. Praha 5, hledá prostory pro vlastní kulturní zařízení, chce Praha 10 to své odevzdat? Dost na tom, že starostka  zrušila na Radnici jednací sál,  kde zasedá zastupitelstvo a přestěhovala zasedání právě na Barču. Kulturní centrum má přece sloužit občanům.

 

Jak vidíte s Novým rokem hned přichází úkol a my zastupitelé ANO uděláme vše, abychom zabránili nesmyslnému odebrání Barči a naše historické kulturní centrum sloužilo i dalším generacím občanů Prahy 10 a bylo naší městskou částí také spravováno. 

Předsedkyně zastupitelského klubu ANO 2011

JUDr. Radmila Kleslová

30. 12. 2021