Eva Kislingerová - kandidátka do senátu

Kandidátka do senátu za volební obvod Praha 10, Dubeč a Štěrboholy

 

Představení kandidáta

Dlouhodobě působí na Vysoké škole ekonomické v Praze, kde získala titul docentka a profesorka. Mezi lety 2003–2014 vedoucí katedry podnikové ekonomiky. Působí v oborových a vědeckých radách Vysoké školy ekonomické v Praze, Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity v Brně, Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci a Ekonomické fakulty Vysoké školy – technické univerzity v Ostravě.

Od roku 2014 má na starosti finance hlavního města Prahy jako náměstkyně primátorky. Zasazuje se o stabilizaci rozpočtu a hospodárné fungování města. Prosazuje jasnou finanční strategii s výhledem dlouhodobé finanční rovnováhy se schopností splácet minulé dluhy.

 

Proč kandiduji na senátorku?

Protože Senát je pojistka demokracie, je to jedno z posledních míst, kde je možné zabránit špatným řešením, zastavit chybné zákony, které neslouží lidem. V současné době mám na magistrátu na starosti finance Prahy, jsem profesorka ekonomie, záleží mi na podnikatelském prostředí. Chci žít v prosperující zemi se spokojenými spoluobčany.

A proč do té politiky vlastně jdu? Při jedné z posledních procházek Prahou jsem potkala bývalou studentku, tlačila kočárek a stejně jako já chce lepší Česko pro všechny. Hlásila se ke mně, byla plná optimismu. To jsou věci, které mě nabíjí.

Vím, že politika je složitá, mnoho lidí ztrácí energii a víru, že lze věci měnit. Mohu vám slíbit, že problémy umím pojmenovávat a řešit. Mé okolí o mně říká, že jsem energická, odpovědná, a nebojím se výzev. Chci pro vás pracovat.

 

Více o mně naleznete zde.

 

 

4. 8. 2016